Dominika Cibulková postúpila do semifinále turnaja v Linzi

14.10.2011 Celý región

LINZ 14. októbra (WEBNOVINY) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do semifinále dvojhry na turnaji WTA Generali Ladies v rakúskom Linzi (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch v hale).

Siedma nasadená hráčka zvíťazila v piatkovom štvrťfinálovom zápase nad Austrálčankou Anastasiou Rodionovovou za 127 minút 6:7 (5), 6:2, 6:1.

Cibulková využila sedem z desiatich možností na brejk, jej protivníčka premenila tri z jedenástich takýchto situácii. Súperkou 22-ročnej Bratislavčanky v sobotňajšom dueli o účasť vo finále bude Češka Lucie Šafářová, ktorá v prvom piatkovom štvrťfinále zdolala nenasadenú Rumunku Soranu Cirsteovú hladko 7:5, 6:2.

Úvodný set favorizovanej Cibulkovej proti \"lucky loserke\" Rodionovovej sa rozhodoval až v tajbrejku, v ktorom uspela 29-ročná rodáčka z ruského Tambova 7:5. Slovenka však potom zlepšila hru a v ďalšom priebehu duelu už dominovala na dvorci. Druhé dejstvo vyhrala sedmička turnaja 6:2 a v rozhodujúcom treťom sete viedla už 5:0.

Potom však Cibulková prehrala vlastné podanie, ale obrat v stretnutí už nedovolila. Pri súperkinom podaní sa dostala k prvému mečbalu za stavu 40:15 a ten aj premenila - 6:1. Vzájomnú bilanciu s Rodionovovou upravila slovenská tenistka na 4:2, v predchádzajúcom súboji v roku 2010 v New Havene sa tešila Austrálčanka.
Dominika Cibulková sa prebojovala v singli do svojho deviateho semifinále na hlavnej profesionálnej úrovni, v tomto roku je to po holandskom Hertogenboschi a americkom Stanforde jej tretia účasť medzi najlepšími štyrmi hráčkami vo dvojhre na turnajoch WTA Tour.

Za postup do semifinále v Linzi si už Cibulková zabezpečila 130 bodov do rebríčka a šek na 10 200 dolárov.

Výsledok piatkového stretnutia štvrťfinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA Generali Ladies v rakúskom Linzi (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch v hale):

Dvojhra - štvrťfinále:
Dominika Cibulková (SR-7) - Anastasia Rodionovová (Aus.) 6:7 (5), 6:2, 6:1 za 127 minút
 

Vyberte región